Hoe geef je je kat eten als je weg bent?

Top 3 Voerautomaten voor je kat

Er zijn verschillende redenen waarom je een voerautomaat voor je kat zou willen aanschaffen. De meest voor de hand liggende reden is als je een dagje of weekendje weg wil en je geen oppas voor je kat kan vinden. Maar je kunt ook denken aan jonge katten die zeer regelmatig moeten eten, katten die heel vroeg ‘s morgens al willen eten (en jou hier graag voor wakker maken) of gewoon voor de tijden dat er niemand thuis is vanwege werk of school.

Een groot voordeel van het gebruik van een droogvoer automaat voor je kat is dat je zo het aantal eetmomenten op een dag kan verspreiden en je kat de hele dag door kleine beetjes eet, in plaats van zich drie keer per dag vol te proppen.

Hoe geef je je kat eten als je niet thuis bent?

Onze Poes weet inmiddels waar het voer vandaan komt…. 😛

Om je kat op onmogelijke tijden eten te geven als je niet thuis bent is een voederautomaat voor katten een hele goede oplossing. Deze voerautomaten kun je instellen op portiegroottes en je kunt een voedingsschema instellen zodat je kat op de ingestelde tijden de ingestelde porties droogvoer krijgt. Super handig dus!

De voerautomaten werken allemaal op batterijen of een powerbank (Talo Petfeeder), dus voor de plaatsing ben je niet afhankelijk van stopcontacten. De meeste batterijen gaan een aantal maanden mee. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het aantal voermomenten dat is ingesteld en de kwaliteit van de batterijen. Mijn advies: koop oplaadbare batterijen, dan hoef je ze tussendoor alleen maar even op te laden. En de Talo Pet Feeder is nog makkelijker, die kun je naast netvoeding ook aansluiten op een powerbank (niet meegeleverd), welke je in de automaat kwijt kunt. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je kat de powerbank sloopt.

Zowel de Cat Mate als de Talo hebben een goed afsluitbare voercontainer, zodat het voer enigszins vers blijft én om te voorkomen dat poeslief het reservoir eigenhandig kan openmaken. Bij de Eyenimal kan de voercontainer iets makkelijker open. Dus als je een echte voerjager in huis hebt, kies dan voor de Cat Mate of Talo.

Overigens kunnen bij alle voerautomaten de voerreservoirs in de vaatwasser, dus dat is lekker makkelijk.

3 Voerautomaten voor je kat

De voederautomaten die ik bekeken en/of getest heb zijn allen ook geschikt voor kleine honden. Als de voerbrok maar niet te groot is (maximaal 1 cm). Heb je een grotere brok? Kies dan voor een voerautomaat voor honden, maar check dan ook voor de zekerheid wat de maximale afmeting mag zijn van een brok.

Dus, ben je regelmatig dagdelen of hele dagen van huis óf heeft je kat op onmogelijke tijden honger? Kies dan voor een voerautomaat voor je kat, makkelijk voor jou én voor je kat.

Tip van Jipper

De Cat Mate C50 is hufter-proof en kan zowel natvoer (gekoeld) als droogvoer serveren.

Als je op zoek bent naar een voerautomaat kat die ook natvoer kan serveren dan is de Cat Mate C50 een uitstekende keuze. Je kan onder de bakjes twee koelelementen uit de vriezer stoppen zodat het voer de hele dag koel blijft. Je kan in totaal 5 porties voer geven. De tijdklok werkt op twee AA-batterijen die lang mee gaan. De bediening is erg gemakkelijk en de voerautomaat is hufter-proof. 😉 Je vind hem bij de Huisdierexpress.nl.

Heb je zelf een ander apparaat gevonden dat super goed werkt? Laat het mij dan even weten, ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.


Een voerautomaat kan je ook helpen als je kat een nierdieet nodig heeft

Onze poes heeft een nierdieet nodig. Dat is super lastig als je niet thuis bent, want ze moet op gezette tijden genoeg eten krijgen. Of eigenlijk: niet te veel! Om er voor te zorgen dat ze genoeg vocht binnen krijgt gebruiken we de Cat Mate voerautomaat voor droog- én natvoer zodat ze de hele dag voorzien is en wij ons geen zorgen hoeven te maken.

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.