Vlooienbestrijding Hond? Zo voorkom je een vlooienplaag bij je hond. 1

Vlooienbestrijding Hond? Zo voorkom je een vlooienplaag bij je hond.

Vlooienbestrijding bij honden, katten en andere huisdieren kunnen het hele jaar voorkomen, zeker niet alleen in de warmere zomermaanden. Hou dus altijd het krabgedrag van je huisdier in de gaten en zorg dat het niet uit de hand loopt. Als de vlooieneitjes eenmaal in je huis liggen dan kun je echt aan de slag. Voorkomen en onderhouden is dus erg belangrijk voor een zorgeloze, vlooi-vrije, zomer.

Seresto maakt ook voor grote honden een uitstekend vlooienmiddel dat zeer effectief is. Te koop bij de Online Hondenspeciaalzaak.
Seresto maakt ook voor grote honden een uitstekend vlooienmiddel dat zeer effectief is. Te koop bij de Online Hondenspeciaalzaak.

Het is belangrijk om de vlooien voor te zijn. Voor vlooien preventie is het gebruik van ‘spot-on pipetjes’ meestal voldoende. Op die manier zorg je ervoor dat een eventuele vlo (afkomstig van buiten, van andere honden of katten) niet zal overleven en ook geen eitjes kan produceren. Naast het feit dat je hond geen last meer zal hebben van die inmiddels dode vlo, voorkom je dus ook dat er vlooieneitjes in je huis terecht komen.

Deze spot-on pipetjes voor honden bieden doorgaans ongeveer 4 weken bescherming tegen vlooien, en meestal ook tegen teken. De toediening is heel eenvoudig, pipetje leegdrukken op de huid in de nek, handen wassen en klaar.

Heb je wél een vlooienplaag in huis, dan moet je ook de omgeving actief behandelen. Daar zijn omgevingssprays voor waar we in een nieuw blog een aantal producten van zullen bespreken.

Onderstaande pipetjes worden op dit moment het best gewaardeerd door hondenbezitters. Meestal zijn er verschillende verpakkingsgroottes leverbaar, tot een maximum van 6 pipetten.

Vlooienbestrijding hond? Waarschuwing: gebruik het vlooienmiddel niet bij puppy’s en katten.

Let dus bij Pulvex en Advantix op dat deze middelen giftig zijn voor katten, dus heb je katten in huis, kies dan voor Frontline.

En geen van bovenstaande middelen gebruiken bij puppy’s jonger dan 8 weken en/of puppy’s die minder dan 2kg wegen. Ook bij zieke of herstellende honden niet gebruiken.

De tip van Jipper

Kun je je niet vinden in de drie merken die wij voor je hebben gevonden? Geen probleem! Kijk dan eens op de website van Bol.com. Je zou zeggen “wat moeten die nou met een vlooienbestrijding voor je hond“, maar ook hiervan hebben ze best wat in huis. Klik hier om alle zoekresultaten weer te geven voor vlooienbestrijdingsmiddelen voor je hond.

Vlooienbestrijding hond of kat is niet zonder risico, dus lees voor gebruik goed de bijsluiter door, zodat je op de hoogte bent van eventuele bijwerkingen en extra waarschuwingen.

DierDier

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.