Ook voor huisdieren kun je een orthomanueel dierenarts inschakelen.

Orthomanueel dierenarts

Waarom ga je met je viervoeter naar een orthomanueel dierenarts?

Die vraag heb ik vaak gekregen van vrienden en familie, nadat ze je eerst heel raar aankijken als je de term “orthomanueel dierenarts” noemt. Ja, ook voor je hond of kat is er een optie om een orthomanuele behandeling te krijgen. En het werkt geweldig!

Een orthopeed voor je huisdier

Maar waarom zou je naar een orthomanueel dierenarts gaan met je hond of kat? Veel dieren krijgen op latere leeftijd last van rugpijn of nekpijn als gevolg van het ouder worden. En er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom een hond of kat pijn aan de gewrichten of rug kan krijgen.

Doorgaans krijg je bij een reguliere dierenarts een pijnstiller mee, die je in veel gevallen de rest van de levensjaren moet blijven toedienen. Dat kan aardig in de papieren lopen en is niet altijd nodig.

Echter, wat als de pijn een gevolg is van een afwijkende wervelstand, of een standafwijking van een gewricht, welke kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld artrose, een traumatisch incident of overbelasting? Dan is een pijnstiller mogelijk niet de enige oplossing, en misschien ook zelfs niet eens de beste oplossing.

Een orthomanueel dierenarts lost een probleem op zonder medicijnen

Een bezoek aan de orthomanueel dierenarts kán ook een oplossing zijn. Voordeel van een orthomanuele behandeling is dat deze zeer diervriendelijk is, effectief, niet-invasief (geen pillen of spuiten in het lichaam) en veel gevallen ook heel economisch.

Deze gespecialiseerde dierenarts zal afwijkende wervel- en gewrichtsstanden corrigeren, waardoor de druk afneemt op het ruggenmerg, zenuwen en bloedvaten. Hierdoor zal je viervoeter al snel minder pijn ervaren en beter kunnen bewegen. Vaak zijn wel meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van de afwijkingen.

En als je hond of kat weer makkelijker kan bewegen, dan zal hij/zij zich ook prettiger voelen, sneller herstellen en minder of geen pijnstilling meer nodig hebben.

Let op: ga in geen geval zelf aan de slag met je huisdier, laat dit aan een professional over die er jaren voor gestudeerd heeft. Een arts weet waar hij/zij mee bezig is en kan je dus het snelst veilig op weg helpen met de beste oplossing voor je huisdier.

De tip van Jipper

Wist je dat honden vaak last hebben van scheve nekwervels? Dat komt in negen van de tien gevallen omdat ze een halsband dragen. Geef je precies op het verkeerde moment een ruk aan de riem om je hond te corrigeren of omdat-ie ineens een kat ziet lopen, dan zou het zo maar kunnen zijn dat je een nekwervel ontwricht. Het lastige is: daar zie je niets aan. Een scheve nekwervel zorgde er bij onze hond voor dat deze een poos constante hoofdpijn gehad zou kunnen hebben, zonder dat we dit wisten of konden zien.

Een hondentuigje ontlast de nek van je huisdier.

Toen we eenmaal het gevaar van een halsband kregen uitgelegd door de dierenarts, zijn we direct overgestapt van een halsband naar een hondentuigje. Met een hondentuigje ontlast je de nek en kan er niets gebeuren met de tere gewrichten. Je kan hier een paar hondentuigjes vinden die geschikt zijn.

Orthomanueel dierenartsen zijn er nog niet veel in Nederland. Ik heb heel erg goede ervaringen met Heukels Orthomanueel Dierenarts. Ze hebben verschillende artsen en ze werken door heel Nederland. Je kan ook even in Google naar de dichtstbijzijnde in jouw regio zoeken.

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.