Op vakantie met je hond 1

Op vakantie met je hond

Niets zo leuk als een hond (of kat, maar die neem je niet zo snel mee op vakantie). Er zijn een hoop mensen die hun huisdier tijdens de vakantie naar een oppas brengen, of erger, naar een pension. Zelf neem ik de hond altijd mee op vakantie, ook als ik ga kamperen met de tent en slaapzak.

Van te voren moet je even goed uitzoeken waar je terecht kan, want een hond kun je niet altijd meenemen op vakantie. Niet alle campings laten een hond toe en dat worden er helaas steeds meer. Ik snap het ook wel, want een veld vol spelende kinderen en een hond die ineens los schiet kan natuurlijk een onaangename situatie opleveren. Mijn hond doet dat nooit hoor ik je denken, maar… het blijft een hond; je weet het nooit zeker.

Dus eerst even goed je huiswerk doen, dan reserveren en aftellen ot de vakantie kan beginnen.

Ik kijk van te voren ook altijd even op Google Maps. Zo kan ik vast een beetje kijken waar ik mijn hond kan uitlaten en hoe ver dat stukje dan lopen is. Handig om te weten en het kost je een minuut van je tijd.

Als je tent eenmaal staat en je slaapzak is uitgepakt kunnen de zakken chips en colaatjes tevoorschijn gehaald worden en kan de kampeervakantie beginnen.

Breng je hond niet naar een pension tijdens je vakantie.

Nog even een tip: breng je hond in ieder geval nooit naar een pension. Ik heb dat ooit gedaan uit nood en dat was geen pretje toen ik mijn hond weer terug kreeg na de vakantie. Zeker niet relaxed! Met de katten heb ik het ook (wederom uit nood) een keer moeten doen en één daarvan kwam met een trauma retour. Je weet gewoon niet wat er precies met ze gebeurt. Krijgen ze voldoende aandacht? Worden ze met geduld uitgelaten? Hoe gaat het met andere honden?

Ik heb in de buurt (nou ja, het was een half uur rijden) een gezin gevonden waar ik veel vertrouwen in heb gekregen na een ontmoeting in het bos. Ik kwam ze tegen tijdens een wandeling en we raakten aan de praat. Van het een kwam het ander en nu heb ik een top-adres die op mijn hond past als ik op vakantie met de tent ga en zij niet mee kan. Dat geeft mij een heel gerust gevoel en zo ben ik dus super relaxed, ook als ik weer thuis kom en mijn hond op ga halen. 😉

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.