Acuut nierfalen bij je kat is vreselijk, goede verzorging is een must.

Nierfalen? Natvoer voor een kat met chronisch of acuut nierfalen

Bij één op de drie oudere katten komt chronisch of acuut nierfalen voor. Voor katten met nierfalen hebben diverse dierenvoer merken een lijn voor katten met nierfalen. Meestal in een natvoer- en een droogvoer-uitvoering. Waarbij het natvoer vaak in meerdere smaken verkrijgbaar is.

Bij de dierenkliniek en op internet kun je een aardige verzameling merken vinden die nierdiëten voor katten aanbieden. Meestal zowel natvoer als droogvoer. Bij nierfalen is het belangrijk dat je kat voldoende vocht binnen krijgt, dus in ieder geval een natvoer-variant aanbieden aan je kat is zeer wenselijk. Op die manier krijgt je kat ongeveer al 50% tot 70% van de dagelijkse behoefte aan vocht binnen.

Katten zijn kieskeurige eters (lees: lastige eters!)

Omdat katten met nierproblemen vaak zeer kieskeurige eters zijn, is het soms een hele zoektocht om een smaak te vinden die je viervoeter lust. Dat probleem had ik ook met onze poes. Je ontkomt er niet aan, maar na veel testen zijn er een aantal merken en smaken goedgekeurd door ‘mevrouw’.

Onderstaand een overzicht van de merken die de goedkeuring van madame poes konden verdragen:

Naast het natvoer kun je ook nog een kleine portie droogvoer aanbieden, wat meestal wel goed is voor het (schoonhouden) van het gebit. Als een kat nierfalen heeft en alleen natvoer krijgt, dan is het zaak om af en toe wat stevigs te geven waar je kat op kan kauwen.

Los van het eten dat je kunt voorschotelen is het aller-aller-allerbelangrijkste dat je je kat ontzettend veel liefde en aandacht geeft. Juist als je kat ziek is, heeft hij veel behoefte aan rust verzorging, aandacht en liefde. Katten zijn super gevoelige diertjes en met een boel TLC kun je een groot verschil maken!

Tip van Jipper

Onze Poes weet inmiddels waar het voer vandaan komt…. 😛

Als je kat last heeft van nierfalen dan is het belangrijk dat je het voer heel goed in de gaten houdt. Je kat mag zeker niet te veel eten en er moet ook een uitstekende balans zijn tussen brokken en natvoer. Je kan het jezelf makkelijker maken door gebruik te maken van een voerautomaat. Deze stel je per dag in en de voerautomaat doet de rest. Die van ons heeft al door waar de magische machine staat die geheel gevoelloos eten rondstrooit. 🙂

2 reacties

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.