Krabpaal voor je kat uitzoeken.

De lelijkste krabpaal

Oké, je hebt krabpalen voor je kat die je met goed fatsoen in je woonkamer kan neerzetten, en je hebt krabpalen die er gewoon echt niet uit zien. Te groot, te log, te lelijk, te veel etages, touwen en weet ik wat allemaal. Complete ondingen die je alleen kwijt kan als je in een veel te groot landhuis woont. En dan nog zet je de krabpaal niet in je woonkamer maar in een kamertje speciaal voor je katten.

Petrebels Krabpaal Maine Coon Vista 180 Cappuccino

Met afstand de allerlelijkste krabpaal is deze (en soortgelijke gedrochten) van Petrebel. Tenminste, dat vind ik zelf. Wat een ongelooflijke sta-in-de-weg is dit. Een meter bij één meter tachtig met hangmatten, een touw, allemaal pilaren en wat holletjes waar je kat zich in kan verstoppen.

Deze krabpaal is ook niet echt goedkoop vind ik, maar zoals gezegd; je krijgt er behoorlijk wat (groots) voor terug!

Maar er is meer!

Ik ga natuurlijk niet alle palen afkraken, wat een onzin. Feit is; er zitten gewoon een heleboel lelijke palen tussen die erg groot zijn. En het is nog maar de vraag of je kat er echt gebruik van gaat maken zoals jij voor ogen hebt.

Ook zijn deze exorbitante krabpalen ook vaak voorzien van pluche of nep-fleece. Dat is fijn spul voor je kat, maar ik vind dat vooral stof-happers. Ik ben veel meer voorstander van een stevige paal, omwikkeld met touw en een beetje op lengte. Je kat kan zich dan goed uitrekken en zijn nagels slijpen aan het touw. Hij kan een beetje klimmen en moet zowaar moeite doen om er bovenop te komen. Lekker dutten doet-ie wel op je schoot of tussen je vuile was! 😉

Smaken verschillen nou eenmaal. Wat de ene mooi vindt, vind de ander vreselijk. Dus ik stuur je door naar de Top 10 best verkochte krabpalen bij Bol. Kies een mooie uit en verras je poes of kater met een prachtig exemplaar waar die nog jaren plezier van heeft.

Direct naar de Top 10: klik hier.

Heb je zelf ook een krabpaal, of tips voor anderen om de krabpaal wat minder een sta-in-de-weg te laten zijn? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd hoe jij de boel opgevrolijkt hebt zonder dat je huis meteen vol staat.

Toedels!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.