Een reismand voor je kat moet wel van goede kwaliteit zijn.

Katten reismand of transportbox, deze 3 zijn goed

Bijna vakantie en je wil je kat meenemen in een reismandje of moet je een bezoekje brengen aan de dierenarts? Dan is het zaak je kat comfortabel en veilig te vervoeren in een speciale katten reismand.

De meeste katten vinden het niet fijn om in een reismand of harde plastic transportbox gezet te worden, wat niet raar is, want meestal moeten ze naar een dierenarts. En een ritje in de auto is ook niet voor iedere kat een ontspannen uitje. (Ik hoor die van ons nog door de auto galmen: ik wil er ui-huit!)

Probeer een aantal dagen voordat de kat vervoerd moeten worden, de reismand al neer te zetten. Leg er een lekker zacht kussentje of kleedje in, een speeltje en leg er af en toe wat kattensnoepjes of eten in. Dan kan je kat alvast wat meer vertrouwd raken met de reismand. Nog beter is om de reismand voor je kat permanent toegankelijk te maken zodat hij er altijd bij kan.

Je kan je kat ook meenemen op vakantie (heel gezellig!), maar ook dan heb je een hele goede reismand nodig die tegen een stootje kan.

Als je met de auto op pad gaat, zet de transportbox dan het liefst op de grond achter de bijrijdersstoel, dat is de meest veilige plek. Kan dit niet, dan op de achterbank achter de bijrijdersstoel én met de autogordel vastzetten. Dit is zeer belangrijk! Niet alleen voor het geval er een ongeluk gebeurd, maar ook bij het nemen van scherpe bochten, dan kan een transportbox verschuiven of omvallen. Als je kat eenmaal in een reismand zit dat door de auto stuitert omdat je wild rijdt, zal hij nooit meer lekker relaxed met je mee op reis gaan. Zie je kat dan een volgende keer nog maar eens in die transportbox te krijgen.

Kies voor kwaliteit, bezuinig niet op je reismand!

De Hagen transportbox (katten reismand) is de duurste van de drie, maar dan heb je ook wat.

Bij de aanschaf van een katten reismand is het zaak te kiezen voor degelijke kwaliteit. Je bent niet de eerste die bij het vervoer z’n kat kwijt raakt omdat er opeens iets breekt aan de box. Wat zo er allemaal voor ergs kunnen gebeuren als het handvat afbreekt en de reismand op straat open breekt? Ik moet er niet aan denken! Los van het trauma dat je kat oploopt, loop je natuurlijk ook het risico dat je poes er vandoor gaat omdat die erg geschrokken is. Kies dus voor goede kwaliteit!

Een katten reismand moet goed kunnen ventileren

Ventilatie is ook heel belangrijk, liever iets te veel ventilatie dan te weinig. Mocht het koud zijn, dan kun je eenvoudig een fleecedeken of handdoek over de box leggen. Iets wat sowieso wel gewaardeerd zal worden door je kat, want dat geeft ze wat extra beschutting en gevoel dat ze in een veilig holletje zitten.

In onderstaand overzicht tref je drie verschillende reismanden voor katten aan. Deze reismanden worden allen zeer goed gewaardeerd door kattenbezitters en ze zijn van een goede kwaliteit.

De Hagen Cabrio is een super luxe reismand voor je kat en heeft als groot voordeel dat de complete bovenzijde heel eenvoudig openklapt. Dit maakt het zeer gemakkelijk om je kat in de transportbox te zetten.

De Gulliver Top Free kan ook aan de bovenzijde open, maar dit is een deurtje, waardoor je kat zich nog wel redelijk makkelijk kan vastklampen aan de zijkanten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.