Hondenfietskar van Burley.

Met een hondenkar fietsen

Ik fiets heel graag, maar mijn hond kon nooit mee, want ja, waar laat je ‘m? Je kan een mandje kopen voor op je bagagedrager, maar dat was in mijn geval geen optie gezien het formaat van mijn hond. Dus is een hondenkar voor de fiets de oplossing! (Mocht je geen geduld hebben; ik heb deze gekocht.)

Er zijn legio fietskarren te koop waar je hond prima in mee kan, maar mijn ervaring is dat er maar eigenlijk één merk is dat echt stevige hondenfietskarren maakt die ook nog eens licht van gewicht zijn. Je kent het merk vast wel van de fietskarren voor kinderen: Burley.

De hondenfietskar van Burley is mijn absolute favoriet

De hond vindt het geweldig in de hondenfietskar van Burley.
Mijn hond vind de hondenfietskar echt geweldig. Echt liggen wil ze er niet in, want vooruit kijken is toch het leukste!

Ik heb in de loop der tijd diverse hondenkarren geprobeerd door ze te lenen van vrienden en familie maar geen van die fietskarren vond ik prettig. De ene was te zwaar (let op; het gewicht van je hond komt er ook nog bij!) en de ander te lomp of te breed. Ook zaten er karretjes tussen waar ik met geen mogelijkheid mijn hond in kreeg, ook al was het formaat prima. Of er wel in, maar never nooit niet meer uit. 🙂

Dus ik heb gekozen voor een kwaliteitsmerk hondenfietskar van Burley. Inmiddels ben ik aan mijn tweede fietskarretje toe, mijn eerste heb ik aan mijn ouders gegeven.

Het mooie aan deze karren vind ik dat je ziet dat er over nagedacht is. Het is niet zo maar een gammel frame met een doekje er over. Het aluminium frame is zeer solide en ook stijf. Dat stijve van het frame is nodig zodat je fietskar in de bochten niet als een blubber-kaartenhuis in elkaar frommelt als je hond zich afzet om zijn evenwicht te bewaren. Of erger: omvalt!

De Burley Tail Wagon is een stevige en lichte fietskar voor de hond

Om het stevige buizenframe zit een sterk stuk stof met ventilatieroosters en kijkvensters. Die van mij is er erg blij mee, want die heeft een hekel aan opgesloten zitten tijdens het fietsen. Je ritst het venster open aan de voorkant of achterkant en je hond kan alle kanten op kijken. Ook wel fijn voor als je in de zomer op warme dagen gaat fietsen, want het waait heerlijk door zo.

De hondenkar voor de fiets van Burley met vlaggetje.
Jawel, die van mij heeft een vlaggetje! Niet zelden word ik er voor uitgelachen, maar dat boeit mij niet zo. Liever dat die achterop komende auto mij eerder vroeger ziet, dan net te laat… Het werkt uitstekend!

Op mijn model fietskar zitten luchtbandjes met een mbt-ventiel, dus je kan de bandenspanning een beetje aanpassen om wat meer comfort te bieden. Met een snel-sluiting zoals je die ook op racefietsen en mountainbikes vindt, kun je de wieltjes er gemakkelijk afhalen. De hondenfietskar wordt zo een afsluitbare bench. En dat is weer handig op vakantie. Zo heeft je hond op vakantie zijn eigen plaats waar hij in kan liggen. Een soort mini-tent dus!

De beugel die aan je fiets vastzit is vergrendeld met een stevige borgpen die er niet zo maar uit kan schieten. Heuveltjes, hobbels, kuilen en wat je verder nog allemaal tegenkomt tijdens het fietsen; het maakt allemaal niets uit, de kar blijft goed achter je fiets hangen.

Het opruimen van het geheel is ook niet al te lastig: afkoppelen, twee haakjes losklikken en naar beneden duwen. De hondenkar vouwt nagenoeg hetzelfde als een moderne kinderwagen. Als je wil kun je de wieltjes er nog even af klikken om extra ruimte te besparen.

Ga voor je jouw hond in de kar zet eerst zelf even een stukje fietsen zonder hond er in. Dan kun je even wennen aan het gewicht dat je achter je aan trekt. Vooral in bochten zul je merken dat “iets” je fiets afremt. Het valt allemaal mee, maar het is toch even wennen. Oh ja, en vergeet niet de bochten wat ruimer te nemen dan anders. Je draaicirkel is wat groter nu je met je hondenfietskar rondrijdt.

Je kan de fietskar voor de hond die ik heb bij de betere speciaalzaken kopen, of online natuurlijk. Vaak zijn ze online goedkoper, zoals hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.