Deze kat is op zoek naar een drinkfontijn, hij heeft dorst.

Drinkfontijn voor katten, 3 drinkfontijnen getest

Is een drinkfontijn kat de oplossing voor een kat die te weinig water drinkt?

Voor een goede gezondheid van je kat is het belangrijk dat hij/zij voldoende vocht binnen krijgt. Te weinig vocht kan op den duur diverse ernstige lichamelijke klachten veroorzaken, zoals nierfalen en blaasgruis.

Vocht kan gehaald worden uit natvoer, maar dit is niet voldoende. En als je kat alleen droogvoer krijgt dan is water drinken natuurlijk extra belangrijk. Uit ervaring weet ik dat de meeste katten geen makkelijke waterdrinkers zijn. De frustratie kan hoog oplopen als je weet dat je kat echt water moet drinken, maar het niet of te weinig doet. Hoe kun je ze dan aansporen om toch voldoende te drinken?

Een drinkfontijn is vaak de oplossing

De Pet Safe drinkfontijn Drinkwell Pagoda is een keramische waterbak met stromend water in de kleur blauw.

Naast een paar hele eenvoudige regels, zie link, is het ook mogelijk om een drinkfontein voor katten neer te zetten. Drinkfonteinen zorgen voor een constante stroom water. En omdat de meeste fonteinen zijn voorzien van een waterfilter is het niet nodig om iedere dag het water te verversen. Meestal is om de dag verversen voldoende, al kan vaker geen kwaad natuurlijk.

Ik heb ook poezen meegemaakt die uitsluitend stilstaand water van de straat wilden drinken, dat al dagen oud was! Probeer die maar eens een schoteltje met water voor te zetten. Vergeet het maar! Maar met de drinkfontijn kwamen we toch een heel eind!

Een drinkfontijn van keramiek of toch een plastic drinkfontijn?

Er zijn veel verschillende drinkfonteinen voor katten te koop en het grootste verschil is meestal het materiaal waar de waterbak van gemaakt is: kunststof, roestvrij staal of keramiek. De RVS en keramiek uitvoeringen zijn makkelijker schoon te maken en hierdoor hygiënischer en duurzamer. Maar vaak ook een stuk duurder dan een kunststof fontein. Ik heb bij mijn katten nooit een voorkeur gemerkt overigens.

Deze drinkfontijnen zocht Jipper voor je uit

Ik heb 3 verschillende waterfonteinen geselecteerd van de merken Petsafe en Cat Mate. Dit zijn fonteinen van goede tot zeer goede kwaliteit. En welke het beste is? Dat hangt helemaal van je kat(ten) af. Als je poes niet meteen uit de fontein gaat drinken dan is dat geen ramp, soms duurt het een aantal weken voordat een kat gebruik gaat maken van een fontein.

De waterfilters dienen na 2 tot 4 weken te worden vervangen, hou daar dus rekening mee bij de aanschaf van een drinkfontein. De waterpomp gaat, bij goed onderhoud, een aantal jaar mee is mijn ervaring.

Op de websites van de betreffende merken kun je nog veel meer info vinden en vaak staan er ook nog extra foto’s bij.

Waar bestel je een drinkfontijn voor je kat of hond?

Je kan een drinkfontijn voor vers water bij verschillende speciaalzaken op internet bestellen. Doe je dat via één van de linkjes op mijn pagina dan krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding gebruik ik om de kosten van mijn blog een beetje te dekken.

Omdat ik zelf goede ervaringen heb met onderstaande winkels (ik bestel er zelf ook regelmatig!), adviseer ik je om hier een bestelling te doen. Het maakt niet uit bij welke webwinkel je de drinkfontijn voor je kat koopt, die keus is aan jou.

Bestel je vers water reservoir bij Zoolplus, Medpets of Petsplace (hier hebben ze de leukste!). Alle winkels leveren de fontijn voor stromend water snel thuis bij je af. Tip: bij Bol.com is de verzending helemaal gratis.

De tip van Jipper

Heb je naast een paar ballorige katten en poezen ook honden als huisdier, dan kan het zomaar zijn dat je hond ook van de drinkfontijn kat gebruik gaat maken. Dat is helemaal geen probleem, ze kunnen prima een waterbak delen, maar dan moet je wel het water vaker verversen. Een kat drinkt met gemak water uit een plas van een paar dagen oud, maar als die smerige slijmbal er aan gezeten heeft hoeft-ie het niet meer!

Heb je zelf nog tips die ik kan gebruiken op mijn weblog, laat het mij dan even weten via de reacties hieronder. Je helpt niet alleen mij, maar ook anderen die op zoek zijn naar nuttige informatie.

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.